Frågor och svar

Problem vanligen relaterade till hårborttagning: Inåtväxande hårstrån, brutna hårstrån, tidig återväxt och traumatiserade hårsäckar som orsakar mer obehag och smärta.

Lösningen: Body Sugaring (kroppssockring)!

Rum_yon-ka_crystal-clear_2

Body Sugaring är först och främst inget vax, och det fungerar inte så som vax gör! Detta är Sockring (sugaring) hårborttagning, eller bara Sockring (sugaring). Vi använder inte spatlar eller några remsor. Body Sugaring (kroppssockring) är ett specialiserat metod, med speciella professionella produkter som heter Tamara’s Organic Sugar och deras tekniker.

Välkommen till en värld av förstklassig hårborttagning, Body Sugaring hos oss!

Sockring har många fördelar, speciellt i jämförelse med vanlig vaxning.
Här är några skäl…

1. Kroppssockerpastan fastnar inte i levande hudceller vilket är största anledningen till att det gör mindre ont än vaxning
Sockerpastan är vattenlöslig och kan därför inte fastna i levande, friska hudceller. Levande hudceller är fulla av vatten och näringsämnen och eftersom sockret är vattenlösligt avlägsnar det enbart döda hudceller och hår som först rengjorts med vår produkter. Detta innebär i verkligheten mindre obehag och ingen skada på huden. Sockerpastan är skonsam nog att kunna användas på samma område upprepade gånger för att få med mycket korta hårstrån, hårstrån som aldrig skulle kunna tas bort genom vanlig vaxning. Det är även säkert att utföra sockring på torr hud, eller hud med eksem och torr psoriasis. Med en sugaring behandling med kan vi även hjälpa att eliminera din hud problem eftersom vi är experter in hudvård! Vi erbjuder även professionella kroppsbehandlingar som kommer att komplettera din sockrings-upplevelse! Särskilt Yon-Ka’s Gommage Marine och Hydralessence Body kroppsbehandlingar: Yon-Ka Kroppsbehanlingar 

2. Vår sockerpasta består av 100 % naturliga ingredienser, man kan utan problem till och med äta den!

Leverantören tillverkar 100 % av sin sockerpasta själv för att på så sätt kunna garantera en förstklassig och jämn kvalitet, i varje behållare. Dessutom är sockerpastan härligt ätbar!! Bara det i sig är en bekräftelse på att sockerpastan är helt utan kemikalier och andra giftiga tillsatser (som andra hårborttagningsprodukter vanligtvis innehåller). Sockerpastan inhaler bara citron, ekologiskt socker och vatten. Snacka om att vara söt för miljöns skull!

3. Behandlingar med avancerad kroppssockring är ekonomiska

De flesta kunder ser en omedelbar förbättring efter den första eller andra sockerbehandlingen. Förbättringen består i en förfining och försvagning av hårväxten i det behandlade området, samtidigt som huden har fått en bättre lyster. I och med att hårväxten tunnas efter varje behandling så leder sockring inte sällan till permanent hårborttagning! Det gör sockring till ett mycket prisvärt alternativ!


4. Sockerpastan är 100 % vattenlöslig

Det finns ingen risk för skada eller färgning om sockerpastan skulle komma i kontakt med kläder eller likande. Men ännu viktigare, du riskerar inte att skada eller på annat sätt riva huden.
Sockerpastan tvättas enkelt bort med ljummet vatten. Då du lämnar efter genomgången behandling känner du dig ren och slät, en sak mindre att oroa sig för. Inga fler klibbiga områden!


5. Välutbildade och certifierade utövare och instruktörer

Jag garanterar att Du blir nöjd!


6. Sockerpastan är inte het

Vår sockerpasta appliceras behagligt ljummen med en handskförsedd hand. Då sockerpastan appliceras på huden sipprar sockerpasta ner till hårroten, hårstråt smörjs och glider enkelt ut ur huden.


7. Sockerpastan är 100 % hygienisk

Vi återanvänder aldrig någon sockerpasta från en tidigare kund. Använd sockerpasta kasseras efter varje kund. Vi bär även alltid handskar på båda händer.
En annan stor fördel är att bakterier ej överlever i en hög sockerkoncentration, det eliminerar ytterligare risken för bakterier och korskontamination. SugarMe Esthetics handlar om säkerhet och renhet.


8. Mycket effektiva Pre- och Post behandlingar

Både före och efter sockring är det viktigt att undanröja alla risker för en negativ hudreaktion som uppkommer till följd av att ett hår avlägsnas från kroppen. Alla produkter som vi använder har utvecklats, tagits fram och visat sig vara mycket effektiva för att bästa resultat ska nås.


9. Ingen mer väntan på att håret ska växa ut, för att sedan kunna tas bort

Vi kan avlägsna hår så korta som 3 mm, och ibland ännu kortare! Därför lämpar sig kroppssockringen även idealt för borttagning av oönskad ansiktsbehåring! Den idealiska hårlängden är 3 mm. Så om du vanligen brukar raka området du önskar sockra så räcker det i allmänhet med så lite som 3-5 dagars utväxt för att ett lyckat sockringresultat ska nås! Längre hår är inget problem, men det kan ge mer obehag för dig som kund. Därför rekommenderar vi att längre hår trimmas till 3 mm före behandling. Skulle du inte ha tid att trimma, eller inte äger en trimmer så trimmar vi naturligtvis för dig, vi tar då ut en avgift om 49 kr för för-trimning.


10. Hur lång tid tar det innan håret växer tillbaka?

Det är väldigt individuellt, men efter första sockringen så brukar det ta ca 3-4 veckor innan håret växt ut igen och nästa behandling rekommenderas. Efter andra sockringen brukar det ta ca 4-6 veckor innan håret växt ut till en längd då det åter kan, och om man vill reducera återväxten, bör sockras igen. Vissa kunder upplever att vissa hårstrån redan efter andra tillfället inte kommer tillbaka, men det är väldigt individuellt.


11. Nu vill jag boka en sockerbehandling- behöver jag göra något innan behandlingen?

För att ha minimalt ont och bästa resultat rekommenderas att du har så mjuk hud som möjlighet. Försök att peela minst 1-3 gånger i vecka (men INTE samma dag som behandlingen), och direkt efter varje dusch kan du använda en naturlig kroppsolja OCH en bra naturlig återfuktande kräm. När du kommer till oss är det bra om du har olja & kräm på hudområdet vi ska behandla!

Ingen döda hudceller = mindre smärta, bättre resultat!