AKNE 

Ett hudproblem som har lösningar

Vi kan akne!

Hos SugarMe Esthetics i Stockholm erbjuds olika typer av ansiktsbehandlingar som effektivt behandlar akne. Läs nedan om våra behandlar och se vilken som passar dig!


Hos oss finner du även resultatinriktad hudvård, för att du ska kunna få det resultat och den hy du förtjänar!


Vad är akne?

Akne är en vanlig hudåkomma som orsakas av inflammerade talgkörtlar i huden. Vanligtvis får vi akne i ansiktet, på bröstet eller på ryggen, i form av finnar, pormaskar och/eller som cystor. 


Akne kan uppstå i alla åldrar, både som ungdom och som vuxen, och kan bero på olika faktorer. Hormonförändringar, kost, överproduktion av talg, bakterier, smink eller felaktig hudvård är några av anledningarna till varför man kan drabbas av akne.


Att veta hur man ska få bukt på sin akne kan upplevas svårt. Hos SugarMe Esthetics hjälper vi dig att behandla din akne - vi erbjuder effektiva ansiktsbehandlingar som har visat otroligt fina resultat, samt hudvård för dig att själv ge din hud det den behöver dagligen för att uppnå det resultat du önskar. Är du osäker på vilken behandling eller vilken hudvård du behöver, så erbjuder vi hudkonsultationer för att guida dig rätt.

Olika typer av akne:


1. Komedoner

Komedoner är små, svarta eller vita knottror som uppstår på grund av förstoppning i talgkörtlarna. Svarta knottror är fyllda med oxidiserat talg och döda hudceller. Vita knottror är talgkörtlar som är fyllda med talg men inte är förorenade med döda hudceller eller bakterier.

2. Hormonell akne

Hormoniell akne är en vanlig form av akne som orsakas av förändringar i hormonnivåerna i kroppen. Hormonell akne är vanligare hos unga vuxna och kvinnor och kan visa sig som utbrott av finnar och pustler på hakan, pannan och käken. 

3. Papulopustulär akne

Papulopustulär akne är känd för att orsaka röda, inflammerade knölar som kan vara smärtsamma och ibland ömma. Papulopustulär akne kan också leda till bildandet av cystor, som är större, fyllda och ibland svårare att behandla.

4. Nodulocystisk akne

Nodulocytisk akne är den svåraste formen av akne och kan orsaka stora, smärtsamma cystor och knölar som är svåra att behandla. Nodulocystisk akne är vanligtvis svår att behandla och kan kräva hjälp av en hudläkare.

5. Akne conglobata

Akne conglobata drabbas vanligtvis män och kan orsaka stora, tätt sammanhängande cystor och knölar. Acne conglobata kan också leda till bildandet av abscesser och ärrbildning.

6. Akne Rosacea

Akne Rosacea är vanligare hos personer med ljus hy och är känd för att orsaka rödhet, rodnad och ibland ömhet i ansiktet. Akne Rosacea kan också leda till bildandet av knottror och ibland ärrbildning.

Läs nedan hur SugarMe Esthetics kan hjälpa dig med akne!


4 sätt att effektivt behandla akne

1. Hudkonsultation
För att hitta rätt behandling för dig, krävs en hudkonsultation för att förstå din hud, höra om dina önskemål och sätta framtida mål tillsammans. En hudkonsultation ger också bättre förståelse för vilka produkter som lämpar sig bäst för din hud. 
2. Ansiktsbehandling
Efter hudkonsultationen kan vi sätta en behandlingsplan för dig för att uppnå dina önskemål. Att göra en ansiktsbehandling möjliggör att arbeta djupare och effektivare. Dessutom kan en behandling alltid anpassas efter ditt behov just den dagen du besöker oss, vilket gör att vi alltid ser din hud och ger den precis vad den behöver den dagen. 

3. Hemmavård
Att sköta sin hemmavård är A och O för att bibehålla och uppnå de resultat som du önskar. Det är ett sätt att ta hand om din hud, ge den vad den behöver samtidigt som resultatet av din ansiktsbehandling blir ännu bättre. En rutin som inkluderar rengöring, dag- och nattkräm, peeling och ansiktsmask är en bra och hjälpsam rutin för att hålla huden frisk och ren.
4. Återbesök
En regelbundenhet med behandlingar är viktigt för att långsiktigt få de resultat du önskar. Med avancerade behandlingar behövs det några behandlingar för att huden ska reagera och respondera. Även i klassiska ansiktsbehandlingar är det viktigt med regelbundenhet då det är viktigt med rätt teknik och att göra en djupare rengöring än din hemmavård.

5 ansiktsbehandlingar mot akne

Vi finns här för dig! Läs om våra ansiktsbehandlingar som effektivt behandlar akne:

Le Grand Classique: Detta är en längre klassisk ansiktsbehandling som samtidigt är en effektiv aknebehandling då vi lägger stort fokus på portömning och att rengöra huden. Ansiktsbehandlingen ger oss möjlighet att lära känna din aknehud för att se vilken aknebehandling som passar dig bäst framöver. 

Acne Purity Facial: En klassisk aknefokuserad ansiktsbehandling där vi använder oss av hudvård specifikt framtagen för att behandla och förebygga akne, förstorade porer och cystor. Fokus ligger på hudvård samt rengöring av huden genom manuell portömning och vårdande mask. Denna behandling är dessutom toppen att variera mellan de mer avancerade behandlingarna för att upprätthålla en frisk och ren hud, samtidigt som du får en avkopplande stund.

HydraFacial: Det finns ansiktsbehandlingar och så finns det HydraFacial - det liknar ingen annan ansiktsbehandling på marknaden! 

HydraFacial är en effektiv, djuprengörande och uppfriskande ansiktsbehandling som ger omedelbara resultat. 

Hydrafacial är en tre-stegs-behandling som exfolierar, suger upp orenheter och återfuktar huden. Som aknebehandling är den mycket effektiv då den minimerar synlighet av förstorade porer, verkar antiinflammatorisk och återfuktande.

Behandlingen kan utföras på alla hudtyper och skräddarsys utifrån hudens behov. HydraFacial kan med fördel göras i en kur med regelbundna behandlingar för att arbeta effektivt mot att minimera porer och akneutbrott. Behandlingen är dessutom smärtfri och får portömning att kännas avslappnande! Efter behandlingen kan du återgå till dina vardagsaktiviteter då huden kräver noll återhämtningstid. 

DermaPen 4: DermaPen är avancerad microneedling, som med hjälp av 16 sterila nålar kan gå djupare ner i huden på säkert och kontrollerat sätt, samtidigt som preparat slussas ner i huden. Preparatet, eller "cocktailen", anpassas utifrån din hud och dina mål. Genom att komma ner djupare i huden kan akne behandlas på ett mer effektivt och omfattande sätt, som är svårt att uppnå i en klassisk ansiktsbehandling. DermaPen kan minimera synlighet av akneärr, pigmenteringar och fina linjer och rynkor. 

DermaPen rekommenderas att göras i en kur på 3-6 gånger, då resultatet är långsiktigt. Viktigt är även att följa upp med Dp Dermaceuticals hudvårdsprodukter för att säkerställa att din hud behandlas rätt efter behandlingen. 

Fire and Ice Facial: Fire and Ice från iS Clinical är en ansiktsbehandling med två effektiva steg: Fire, den hettande masken som tar bort döda hudceller, exfolierar och lämnar huden ren. Efteråt appliceras Ice-masken som lugnar, återfuktar och ger huden ett fint lyster som syns i flera dagar efter behandlingen. Detta är en snabb och effektiv behandling som kan göras enskilt eller mellan avancerade behandlingar för att upprätthålla en ren och frisk hud. Kombinationen av Fire och Ice i behandlingen arbetar effektivt för att ta bort döda hudceller, förfina strukturen och samtidigt ge den fukt, vilket är A och O för att ha en välmående hud. 

Det är viktigt att komma ihåg att en daglig hudvårdsrutin är minst lika viktig som ansiktsbehandlingar för att uppnå och bibehålla resultat och välmående hud. Efter varje behandling ger våra hudterapeuter dig en individuell rådgivning för vilka produkter som din hud behöver.


Hudvårdsrutiner mot akne

Att ha en bra hudvårdsrutin är minst lika viktigt som en ansiktsbehandling för att ha en välmående och frisk hud. Alla hudar är individuella och behöver olika produkter, men att ha en stegvis rutin är nyckeln till att se till att du rengör, smörjer in och skyddar din hud rätt.

1. Rengör din hud morgon och kväll

Att rengöra huden är viktigt för att avlägsna smuts, överflödig olja, smink och solskydd. Under natten arbetar huden som mest och avlägsnar smuts och orenheter, vilket gör det viktigt att även tvätta ansiktet på morgonen. Även om du inte sminkar dig är det viktigt att rengöra huden efter dagens slut, eftersom vi exponerar huden för smuts och bakterier ständigt i vår vardag. För en aknebenägen hud rekommenderas en gel eller skummande rengöring som luckrar upp orenheter. 

Sale Off
Dp Dermaceuticals CLR Foam Cleanser - 150ml (Cleanser) från Dp Dermaceuticals. | SugarMe Esthetics
595 kr
Sale Off
iS Clinical Cleansing Complex 180 ml
640 kr

2. Exfoliera/peela huden försiktigt

Exfoliering bör inte göras dagligen, utan 1-2 gånger i veckan för att på ett mer aktivt och djupare sätt avlägsna döda hudceller och smuts.  Exfoliering/peeling hjälper att luckra upp tilltäppta porer och låter nästkommande produkter att transporteras djupare ner i huden. 


Det finns olika sätt att exfoliera huden - antingen genom en kornpeeling (som bör vara snäll och inte allt för hård, eftersom vi inte vill irritera huden), eller genom syror som verkar djupare ner i huden och löser upp tilltäpptheter och smuts. 

AHA, Alpha Hydroxy Acid, är ett samlingsnamn för flera syror, men glykolsyra och mjölksyra är de mest effektiva syrorna, vilka snabbar på cellförnyelsen, exfolierar, förbättrar hudstukturen och hjälper nästkommande produkter att transporteras ner i huden mer effektivt. AHA-syror är vattenlösliga.

BHA, Beta Hydroxy Acid, är salicylsyra som är oljelöslig syra, vilket gör den ännu mer effektiv för smuts och överflödig talg i huden. BHA verkar antiinflammatoriskt och verkar otroligt effektivt för porer, finnar och blemmor.


Syror är vanligt förekommande i många serum, rengöringar eller krämer och det är viktigt att inte överanvända syror då vi inte vill skada vår hudbärriar. Vi hjälper dig att skräddarsy din hudvårdsrutin för att det ska bli skonsamt och rätt!

Sale Off
iS Clinical Tri-Active Exfoliating Masque 120 ml
1 275 kr
Sale Off
Dp Dermaceuticals MicroDerm Exfoliant 150ml (Exfoliator) från Dp Dermaceuticals. | SugarMe Esthetics
595 kr
Sale Off
Yon-Ka Guarana Face Scrub - 50ml
469 kr
Sale Off
iS Clinical Active Peel System
1 230 kr

3. Ansiktsmask

Lägg en ansiktsmask i din rutin 1-2 gånger i veckan. Det finns olika typer av ansiktsmasker men för en aknebenägen hud är en lermask utmärkt för att rengöra huden och dra ut överflödig smuts och porer. En aknebenägen hud behöver även fukt, så var inte rädd att variera med en fuktmask.

Sale Off
Dp Dermaceuticals CLR Clarifying Mask 60 ml
469 kr
Sale Off
iS Clinical Hydra-Intensive Cooling Masque 120 ml
1 270 kr

4. Använd serum

Serum har mindre molekyler än en ansiktskräm vilket gör den enklare att tränga ner i huden än vad en kräm gör. Välj ett serum som fokuserar på ett specifikt problem (känslighet, pigmenteringar, porer) eller för att boosta huden mer fukt. Använd morgon och kväll dagligen. 

Sale Off
iS Clinical Active Serum 15 ml
1 175 kr
Sale Off
Dp Dermaceuticals CLR Lotion 50ml
1 195 kr

5. Dag- och nattkräm

Många tror att fet hud inte behöver fukt, men det är inte sant. Torkas huden ut så kommer huden producera ännu mer sebum vilket kan ge mer utbrott. Fukt hjälper till att hålla huden i balans och förhindra överdriven oljeproduktion. Använd en dag- och nattkräm som återfuktar och skyddar huden.

Sale Off
Yon-Ka Creme PG
700 kr
Sale Off
Yon-Ka Creme 15
665 kr
Sale Off
iS Clinical Moisturizing Complex 50 ml
1 350 kr
Sale Off
iS Clinical Extreme Protect SPF30 100 gr
1 070 kr

6. Solskydd

Solskydd året om! UV-strålar finns året om och skadar och åldrar vår hud även under vintern. Använd minst SPF 30 dagligen, året om.

Sale Off
iS Clinical Extreme Protect SPF30 100 gr
1 070 kr

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att allas hud är olika och att det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.
Om din akne kvarstår är det alltid bäst att söka råd hos en hudläkare, som kan hjälpa dig att hitta den bästa behandlingen för dina specifika behov.


6 livsstilsförändringar mot akne

Vad många inte tänker på är att hur vi lever och hur vi mår har stor effekt på vår hud! Motionera, ät varierad kost och drick mycket vatten är viktigt för en frisk kropp och hud.

Några tips som kan hjälpa din akne:
- Undvik komjölk
- Tvätta inte ansiktet med för varmt vatten och torka ansiktet försiktigt
- Ha en separat handduk för ansiktet och byt gärna denna varje dag
- Byt örngott några gånger i veckan
- Rengör telefonskärmen dagligen
- Pilla inte för mycket i ansiktet

Q&A

Kan kosttillskott hjälpa mot akne?

B5 (pantotensyra) verkar sårläkande, reparerande och är en stark antioxidant som har visat sig hjälpa mot akne för en del personer. 

Har du låga doser av zink, kan det leda till akneutbrott. Att ta kosttillskott med zink kan därför hjälpa att läka och minska akne.