Sockring - Hårborttagning med sockerpasta

Sockring hårborttagning med sockerpasta i Stockholm

Sockring är en skonsam och effektiv hårborttagning som minimerar inåtväxta hårstrån, hårtillväxt och irritation. 


Det är den bästa hårborttagningen för ett långvarigt resultat!

Se vad du behöver göra innan du sockrar dig och hur du ska underhålla huden mellan dina behandlingar:


Sockring vs Vaxning

Mindre smärtsamt

    Sockerpastan är vattenlöslig och fäster endast i hår och döda hudceller.
   

Sockerpastan är värmd till 38°C och orsakar inga brännskador.

Inga inåtväxande hårstrån

Håret extraheras i dess naturliga växtriktning och hela året extraheras. Med vaxning bryts hårstråt lättare då det dras ut åt motsatt hållet och kan då orsaka inåtväxande hårstrån.

Resultat som varar längre

Håret extraheras i dess naturliga växtriktning och hela håret tas bort utan att brytas av.

Hår så kort som 2-3 mm kan tas bort!

Organic & FairTrade

Tamara’s Organic Sugar är Certifierad Ekologisk, Certifierad med Leaping Bunny, samt Certifierad Fair-Trade. Innehåller endast Ekologiskt socker, Ekologisk citronsyra och Vatten.

Såhär går sockring till!

Vi har gjort en video för att du ska se hur en sockring går till.

Först rengörs huden, därefter appliceras talk för att huden ska vara helt torr.

Sugaristan väljer lämplig sockerpasta och använder samma "boll" eller "klump" sockerpasta till de områden du önskar sockra.

När sockringen är avslutad appliceras en underbar blandning av After Sugar Lotion och Soothing Oil för att din hud ska vara underbart smidig direkt efter din sockerbehandling.

Vi är Brazilian Sugaring Experter!

På SugarMe är vi de Original Swedish Sugarista's! Genom att vara de första i Sverige att erbjuda professionella sugaring-tjänster är vi välkända för våra sugaring-tjänster. Vi är experter på intim hårborttagning, även känt som brasiliansk sugaring. Ägaren, Aimee Kellerman, är en global utbildare för en populär professionell sugaring-utbildning som kallas "Expert Brazilian Sugaring Hair Removal", vilket är ytterligare en anledning till att du kan känna dig trygg med vårt fantastiska team.

Brasiliansk sugaring hårborttagning är en metod för hårborttagning som innebär att använda Tamara's Organic Sugaring pasta för att ta bort hår från hela intim området.


Vilka områden ingår i en "brasiliansk"? 

En brasiliansk sugaring-tjänst på SugarMe Esthetics inkluderar framsidan (mons pubis), sidorna (bikinilinjen), labia majora (yttre blygdläppar) och minora (inre blygdläppar), samt peri-anal-området (mellan skinkorna). Mängden hår kommer att beslutas mellan dig och din Sugarista under konsultationen.


Kan jag spara lite hår? Eller måste jag ta bort allt hår?

Vissa kunder väljer att spara hår på mons pubis i form av en triangel eller en landningsremsa, och vissa till och med i form av ett hjärta. Oavsett om du väljer att ta bort allt eller spara lite hår är detta helt upp till dig, och du kan rådfråga oss för att få råd om vad som kan se bäst ut på dig. Vi är alla unika där nere och det finns inget att känna sig generad över eller osäker över. Du är i vårdade händer och kan känna dig säker oavsett vad.


En brasiliansk sugaring-hårborttagnings-tid innebär en konsultation med klienten för att diskutera preferenser och eventuella bekymmer, förberedelse av det pubiska området genom att rengöra huden, applicering av sugaring-pasta, noggrann hårborttagning, rengöring av eventuell återstående pasta och instruktioner för eftervård. Du kommer alltid att ombedjas att dubbelkolla att allt hår är borta till din tillfredsställelse så inget hår blir kvar. Målet är att ge våra kunder len, hårfri hud i det intima området samtidigt som vi säkerställer deras bekvämlighet och minimerar obehaget.


Graviditet eller Mens

Menstruationscykler kan vara oberäkneliga, om du råkar få din period under dagen för din bokade tid, kan vi fortfarande utföra sugaring-behandlingen så länge du använder en menskopp eller tampong. Vi har skonsamma intimvåtservetter om du känner att du vill fräscha upp dig, vilka finns både på toaletten och i varje sugaring-rum. För vissa kunder kan du uppleva lite extra obehag med höjda hormonnivåer, dock säger de flesta att känsligheten är värre ett par dagar före mensen och de första 2-3 dagarna av menstruationen.

Graviditet är helt säkert! Då produkterna vi använder är ekologiska och helt naturliga (du kan faktiskt äta pastan!) så är det helt säkert att göra sockring under din graviditet. Tack vare den skonsamma tekniken, är sockring skonsamt mot huden och är därmed det säkraste alternativet för hårborttagning under hela din graviditet (om inte annat rådas av dina professionella att inte göra det). Många kunder börjar faktiskt sockra sig under graviditeten, då de förbereder sina kroppar för en eventuell vaginal förlossning. Det sägs att stygnen kan göras enkelt när det inte finns hår i vägen.
Du kan hitta en separat kategori i vårt bokningssystem som kallas för  Pregnancy Services - detta är en specifik kategori för graviditetssäkra tjänster. Brazilian för gravida är något dyrare och tar lite längre tid eftersom det kräver en specifik ytterligare kvalifikation för att göra din behandling bekväm och säker, vilket ger oss extra tid och tekniker som vi använder för gravida kunder. 

Före och Efter Sockring

Det finns några saker du bör tänka på innan och efter sockringen för att få bäst resultat.

Före Sockring

Förbered din hud inför Sockring


Två dagar innan: Duscha och skrubba området, smörj sedan med Soothing Oil och BodySoothe Lotion.


Samma dag: Duscha (ingen skrubbning) och smörj sedan med Soothing Oil och

BodySoothe Lotion.

-Exfoliera/Skrubba INTE samma dag som du sockras.

-För bästa resultat bör håret vara ca 3-4 mm långt/som ett riskorn.

-Ta med rena underkläder om du gör en intim sockring. Vid sockring av rygg/framsida rekommenderar vi att du tar med en ren tröja.

-Det går bra att träna före behandlingen.

Efter Sockring

Undvik följande de närmaste

24 timmarna efter sockring:

-Krämer eller lotions med parfym.

-Deodorant (om du sockrat armhålorna).

-Exfoliera / skrubba inte området.

-Värme, så som bastu, ångbastu eller hot yoga.

-Direkt solljus, solarium, infraröda lampor etc.

-Träning.

-Smink (om du sockrat ansiktet).

-Röra området onödigt mycket.

RÅD

Hudrutiner

  • Mycket svåra inåtväxande hårstrån

Månad 1:
Morgon och kväll: Använd On the go Exfoliator Pads i 25 dagar. Applicera en blandning av BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil.
Månad 2:
Morgon: Byt ut Exfoliator Pads mot Sweet Exfoliator Serum.
Kväll: Applicera en blandning av BodySoothe Lotion
och några droppar Soothing Oil.

  • Mindre allvarliga / Tillfälliga inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån och / eller blemmor etc.
Morgon och kväll: Applicera Sweet Exfoliator Serum.
Därefter en blandning av BodySoothe Lotion och
några droppar Soothing Oil.
Kväll 1 gång/vecka: Använd en mekanisk skrubb,
så som Bamboo + Enzyme Peel eller Dead Sea Salt Scrub. Därefter din vanliga kvällsrutin enligt ovan.

  • Inga hudproblem

Varje dag efter dusch: Applicera en blandning av BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil.
Kväll 1-3 gånger/vecka: Använd en mekanisk skrubb, så som Bamboo + Enzyme Peel eller Dead Sea Salt Scrub. Lägg därefter en mask med Hungarian Mineral Mud Mask eller Bamboo + Enzyme. Låt verka i ca 5 min.
Tvätta sedan bort med vatten.  Applicera sist en blandning av BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil.

Exfoliera och återfukta för hälsosammare hud!
Exfoliera först för att ta bort de döda hudcellerna, återfukta sedan de levande. Resultatet blir en effektiv cellförnyelse, problemfri håråterväxt och lenare hud. Produkter appli-
ceras alltid på rengjord hud. För intima områden använd anpassad rengöring. Du kan alltid fråga din sugarista.

Produkter att ha hemma för bästa resultatet efter sockring

395 kr

Lär dig mer om sockring som hårborttagningsmetod.

SugarMe Esthetics i Stockholm är stolta över att vara den första salongen i Sverige att erbjuda den naturliga och skonsamma hårborttagningsmetoden Sugaring / Sockring. Det är vår signaturbehandlingsmetod och vi vill lova att du inte har testat sockring förrän du gjort det hos oss! SugarMe Esthetics använder produkter från det högkvalitativa märket Tamara’s Sugar - det enda sockringsmärket med naturliga, ekologiska, icke GMO och veganska produkter.

Vad är sockring?

Sugaring är en snäll, effektiv och naturlig hårborttagningsmetod som extraherar håret i hårets naturliga riktning. Sockringspastan är gjord av enbart vatten, ekologisk citronsyra och ekologisk socker, vilket gör pastan helt naturlig, ekologisk, vegansk och snäll mot huden. Sockring kan göras på alla hudtyper och alla nyanser av hår. Sugaring är en skonsam hårborttagningsmetod med effekten av mindre hår och långsammare återväxt.

Vad är skillnaden mellan Sugaring och Vaxning?

Sockring vs Vaxning. Ska du välja Sugaring eller Vaxning vid hårborttagning?

Skillnaden mellan sugaring och vaxning / andra hårborttagningsmetoder är att sockerpastan extraherar håret i sin naturliga växtriktning, till skillnad från vaxning då håret extraheras i motsatt riktning och bryter hårstråt. Detta ger ökad risk för inåtväxta hårstrån. 


Sockerpastan som används vid sockring fäster enbart i hår och döda hudceller och inte på levande hud, vilket gör att risken för hudavlossning inte existerar. 

Med Sugaring kan hårstråna i sin tidigaste hårväxtfas extraheras, vilket kan leda till mindre hårstrån och en långsammare återväxt. Sockring är mycket mer miljövänligt än andra hårborttagningsmetoder då en sockerpastaklump kan användas för hela kroppen och kräver minimal förbrukningsmaterial. 


Sockerpastan hettas enbart upp till 37 grader till skillnad från vaxning som är närmare 40 grader. Sugaring är därför mycket skonsamt, säkert och snällt mot huden. Om sockret fastnar på huden är det enkelt att ta bort sockret med vatten på grund av dess vattenlösliga innehåll. Vax kräver olja och kan lämna fula fläckar om du får vax på dina kläder. 


Sockring ger ett bättre och längre resultat än vaxning. Sockring bryter inga hårstrån utan tar bort dem från roten vilket gör att återväxten är mycket längre än med vaxning. 


Huden bör vara så hälsosam som möjligt inför din sockringsmetod vilket gör att din hud är i mycket bättre skick. Vid andra hårborttagningsmetoder görs inte samma förberedelser. Slutresultatet av Sugaring är en len, hälsosam och hårfri hud. 

Vi applicerar alltid Tamara’s ”Body Tonic”, ”After Sugar Lotion” och ”Soothing Oil” efter din sockring.

Vilka är fördelarna med sockring, jämfört med vaxning?

Sockring gör mindre ont vid applicering då det enbart hettas upp till 37 grader, alltså vår egna kroppstemperatur. Detta gör att du aldrig kommer bränna dig på sockret eller uppleva det för varmt. Att bli sockrad gör mindre ont än vaxning. Sockerpastan är vattenlöslig och fastnar enbart i hår och på döda hudceller, aldrig levande, vilket gör att det inte finns någon risk för hudavlossning. Minimal risk för inåtväxta hårstrån då håret extraheras i den naturliga växtriktningen. Du får ett bättre resultat med sockring som håller länge. Sockring är 100% naturligt och bra för miljön - en klump sockerpastan kan användas till hela kroppen och minimal förbrukningsmaterial går åt under din behandling. Sugaring kan ta bort även de kortaste hårstråna, vilket gör att hårstråna kan extraheras i den tidiga växtfasen som i sin tur gör att återväxten tar längre tid.

Gör Sugaring / Sockring ont?

Sockring gör mycket mindre ont än vaxning och andra hårborttagningssätt. Anledningen är att sockret enbart fäster i hår och döda hudceller. Det föreligger alltså ingen risk för hudavlossning eller att sockret fäster på levande hud.
Då sockret enbart hettas upp till 37 grader kommer huden inte att brännas. Sockerpastan drar ut hårstråna i den naturliga växtriktningen och bryter därför inte av hårstråna som andra metoder gör.

Hur långt kan håret vara vid sockring?

För bästa resultat och minsta obehag vid vid sockring så rekommenderar vi att håret ska vara cirka 3-4 mm långt eller som ett riskorn. Jämfört med vaxning så innebär det att du inte behöver låta håret växa ut och bli lika långt. Ingen vill ju behöva ha långt hår för att sedan kunna ta bort det.

Hur långt ska håret vara vid vaxning?

När du ska vaxa dig behöver håret i vissa fall vara så långt som 1,5 cm för att håret ska kunna tas bort framgångsrikt vid vaxning. Det kortaste håret som kan tas bort vid vaxning är ca 5-6 mm. Det betyder att även när du har så kort hår som möjligt så måste du låta håret växa ut och bli dubbelt så långt när du vaxar dig, jämfört med sockring. Behöver vaxningen ha 1,5 cm långt hår så behöver det vara 5x så långt jämfört med hårlängden som behövs vid sockring. 

Vad bör jag tänka på inför att jag ska sockra mig?

Inför din sockring rekommenderas du att förbereda huden för bästa resultat. Två dagar innan: duscha och skrubba området, smörj in med ”Soothing Oil” och ”BodySoothe Lotion”. Dessa produkter finns att köpa hos SugarMe Esthetics i Stockholm.
Samma dag: duscha och smörj med ”Soothing Oil” och ”BodySoothe Lotion”. Skrubba INTE huden samma dag. Ta gärna med dig rena underkläder vid intim sockring. Vad bör jag tänka på efter jag sockrat mig? Efter sockring bör du i 24 timmar undvika: Krämer/lotions med parfym Deodorant (vid sockring av armhålor) Skrubba/exfoliera/peela inte området Värme så som bastu, ångbastu eller hot yoga Direkt solljus, solarium, infraröda lampor. Använd alltid SPF när du är ute i solen. Smink (vid sockring av ansikte) Röra området

Kan jag träna efter sockring?

Innan du kommer och sockrar dig går det bra att träna. Efter sockring bör du undvika träning i 24 timmar.

Hur tar jag hand om huden mellan mina sockringstillfällen?

Beroende på din huds kondition så rekommenderar vi lite olika rutiner.

Om du har mycket svåra inåtväxta hårstrån - använd ”On the go Exfoliator Pads” i 25 dagar morgon och kväll. Smörj in kroppen med en blandning av ”BodySoothe Lotion” och några droppar ”Soothing Oil”. 

Efter 25 dagar: byt ut Exfoliator Pads mot ”Sweet Exfoliator Serum” på morgonen. Smörj in huden med BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil på kvällen. 


Vid mindre eller tillfälliga problem av inåtväxta hårstrån och/eller blemmor - applicera ”Sweet Exfoliator Serum” och en blandning av ”BodySoothe Lotion” och några droppar ”Soothing Oil” morgon och kväll.

1 gång i veckan: använd en mekanisk skrubb så som ”Bamboo Enzym Peel” eller ”Dead Sea Salt Scrub”, därefter följ upp med din vanliga kvällsrutin enligt ovan. 


Vid inga specifika hudproblem - applicera en blandning av ”BodySoothe Lotion” och några droppar ”Soothing Oil” varje dag efter dusch. 1-3 gånger i veckan: använd en mekanisk skrubb så som ”Bamboo Enzym Peel” eller ”Dead Sea Salt Scrub”, därefter applicera ”Hungarian Mineral Mud Mask” eller ”Bamboo + Enzyme” och låt verka i 5 minuter. Smörj in huden efteråt med en blandning av ”BodySoothe Lotion” och några droppar ”Soothing Oil”. 


Produkterna går att köpa hos oss på SugarMe Esthetics på Armfeltsgatan 25 i Stockholm.

Hur länge håller resultatet efter sockring? När växer håret ut igen?

Hur länge du är hårfri efter sockring beror på vilken tillväxtfas som ditt hår befann sig i när det togs bort. Efter den första sockringen, och även efter gång nummer två och tre så kan de första hårstråna börja växa ut genom huden ganska snart efter sockringen. Detta beror på att dessa hår kanske befann sig precis under huden när sockringen gjordes och de var då redo att snart växa ut. När du sedan kommit till oss för sockring med ca 3 veckors mellanrum under de tre första gångerna så har alla hårstrån nått en mycket jämnare tillväxtfas och du kan då se fram emot 4-6 veckor utan hår!

Hur ofta ska jag sockra mig?

Hur ofta du sockrar dig är helt individuellt, men en rekommendation är att vänta ca 4-6 veckor mellan dina sockringstillfällen innan håret växer ut igen. Detta gäller framför allt när du har varit hos oss ca 3 gånger med 3 veckors mellanrum mellan de första gångerna. Under de första gångerna så är hårets tillväxtfaser så ojämna vilket leder till att håret till att börja med växer ut snabbare än 4-6 veckor.

Kan jag sockra hela kroppen?

Ja! Hos SugarMe Esthetics är det helt tryggt och säkert att sockra hela kroppen. Vi tar bort hår genom sockring från alla kroppsdelar så som ansikte, ögonbryn, överläpp, polisonger, haka, armhålor, mage, rygg, armar, brazilian, bikini, rumpa, hela- och halva ben, fötter och tår.

Vad menas med hårets olika växtfaser? Anagen, Katagen och Telogen?

Hårstråt har tre olika växtfaser: Anagen, Katagen och Telogen


Anagena fasen - Den aktiva fasen. Här växer håret snabbt och sitter fast i hårroten. Under den här fasen vill vi gärna ta bort hårstrået då vi får bort hårstrået från sin rot och under tiden hårstråt är aktivt. Hårstråt är i den anagena fasen i 1-6 veckor. 


Katagena fasen - Övergångsfasen. Här krymper hårfollikeln och håret börja släppa från hårsäcken. Det är även optimalt att extrahera hårstrået i katagena fasen eftersom hårstråt fortfarande är aktivt. 


Telogena fasen - Vilofasen. I den här fasen växer inte hårstrået alls och hårstråt har ingen förbindelse till hårroten. Då Sugaring är som mest effektivt och ger bäst resultat när hårstråt är aktivt, bör håret inte vara i den telogena fasen. Sockrar du dig med 4-6 veckors mellanrum är det störst sannolikhet att håret kommer befinna sig i den anagena eller katagena fasen.


Kan eller bör jag raka mig mellan det att jag sockrar mig?

Nej! Du bör absolut inte raka dig mellan sockringar. Det enda du bör göra är att ta hand om din hud genom att exfoliera huden 2-3 gånger i veckan och smörja in varje dag med en lotion och/eller olja.
Andra hårborttagningsmetoder minskar effekten och resultatet av sockring. 


Kan jag sockra mig året om?

Sockring kan göras året om, oavsett område. Resultatet av din sockring blir desto bättre om du kommer regelbundet, året om, då regelbundenheten minskar och förlänger återhårväxten. På så sätt kommer du ha de bästa förutsättningarna för en framgångsrik sockring. Vid sockring i ansiktet är det viktigt att använda solskydd när du befinner dig ute i solen.