Allt om Brasiliansk Vaxning

Men vi gör något mycket bättre...

Brasiliansk vaxning i Stockholm!

Letar du efter bästa skönhetssalongen för Brasiliansk vaxning i Stockholm? Välkommen, då har du hittat rätt!

Brasiliansk vaxning är vår absolut mest bokade behandling i alla kategorier i Stockholm! Eller rättare sagt, Brasiliansk Sockring är vår mest bokade behandling hos på SugarMe Esthetics i Stockholm.


Vad är brasiliansk Sockring vs brasiliansk Vaxning? Låt oss berätta!


Här kommer vi svara på alla frågor om Brasiliansk vaxning, men först vill vi bara förklara att vi inte använder klassiskt vax vid vaxningen. Vi använder istället en miljövänlig, ekologisk, vegansk och fair trade sockerpasta!

Sockerpastan är tillverkad av tre ekologiska ingredienser: Socker, Vatten och Citronsyra. Till skillnad mot vaxning som är en petroleum-produkt likt exempelvis bensin och tjära.


Men låt oss fokusera på vad Brasiliansk vaxning är, eller L.A Brazilian som vi kallar det när vi gör sockring.


Vad är Brasiliansk vaxning?

Brasiliansk vaxning är en hårborttagning där man vaxar (eller sockrar) det mest intima området. Vi respekterar såklart dig som tycker om att ha kvar sitt lurviga hår, men vi föredrar att det är slätt och helt fritt från hår!

Vad ingår i Brasiliansk vaxning?

Brasilianska vaxningen innebär att vi tar bort allt hår från hela ditt intima område så att vaxningen lämnar ett helt slätt hårfritt område!

I en Brasiliansk vaxning så ingår allt från och med bikinilinjen, blygdläppar och rumpan mellan skinkorna. Dock ej själva skinkorna.

Brasiliansk vaxning Stockholm

Våra kunder älskar oss! Läs några av våra senaste Google Reviews.

Gör Brasilansk vaxning ont?

Vid Brasiliansk vaxning, med klassiskt vax, så stryks det varma vaxet över det intima området. Detta vax upphettas till ca. 40 grader, vilket gör det väldigt varmt och finns risk att det bränner din hud. När vaxet stelnat så har det greppat tag i hårstråna och sedan rycks hårstråna loss från huden. Denna extraheringsprocessen gör ont på samma sätt som när du drar loss ett hårstrå med en pincett. 

Vax är en petroliumprodukt på samma sätt som exempelvis olja och bensin. Att vaxet är just oljebaserat är viktigt att komma ihåg. Det gör att när vaxet stelnar så fäster den inte bara i hårstrån utan även i huden. Detta är anledningen till att du inte kan gå över samma hudområde mer än maximalt ett par gånger för att inte huden ska ta för stor skada och bli irriterad. Även om du har ett hudområde helt utan hår så kommer du känna att vaxet fäster i huden när det dras bort.


Det intima området som vaxas vid brasiliansk vaxning är extra känsligt och därför kan det vara ganska smärtsamt att göra en brasilansk vaxning. Detta är en av anledningarna till att brasiliansk sockring är så mycket populärare.

Hur läge varar resultatet av brasiliansk vaxning?

Hur länge resultatet av den Brasilianska vaxningen varar beror på många faktorer.


1. Vilken tillväxtfas var hårstråna i när du gjorde din brasilianska vaxning?

2. Bröts hårstrån av under vaxningen så att inte hela hårstråt extraherades?

3. Din unika håråterväxt

Vid vaxning måste håret vara minst 5 mm långt. Hår som är kortare än 5 mm kommer inte kunna tas bort. Detta innefattar givetvis även hårstrån som är på väg att växa ut genom hudens yttersta lager, men ännu inte kommit fram. 


Om hela hårstråt lyckas extraheras vid din brasilianska vaxning så kommer det ta uppskattningsvis mellan 4-6 veckor innan håret växer ut igen. Men ofta lyckas inte hela hårstråt tas bort vid vaxning vilket gör att du kan komma att upptäcka den första återväxten ganska snart efter det att du gjorde din brasilianska vaxning. Ett hårstrå som var för kort för att kunna tas bort kommer helt enkelt finnas kvar.


Läs nu varför brasiliansk sockring ger ett resultat som varar längre!

Vad ska man tänka på innan brasiliansk vaxning?

Innan du gör en brasiliansk vaxning är det några saker som du måste tänka på. 
Håret måste vara minst 5 mm långt för att vaxet ska fastna. Vid sockring är 3 mm optimalt.

Hårstråna bör inte vara längre än 2 cm. Är håret långt så blir vaxningen ännu mer smärtsam.

Undvik sol ca 48 timmar innan vaxningen. Dessutom bör du undvika träning samma dag som din intimvaxning.

Åt vilket håll dras håret vid Brasiliansk vaxning?

Vid Brasiliansk vaxning så appliceras det varma vaxet mothårs och dras bort i samma riktning, vilket gör att många hårstrån bryts av utan att hela hårstråt kan extraheras vid vaxningen. Alltså tvärt emot när du exempelvis noppar ögonbrynen där håret dras ut i den naturliga växtriktningen.

Läs om sockring där håret extraheras i dess naturliga växtriktning!

Brasiliansk Vaxning Stockholm

Får man inåtväxande hårstrån vid Brasiliansk vaxning?

Då vaxning kan bryta hårstråna i samband med att de dras mothårs, finns det stor risk för inåtväxande hårstrån som sedan leder till inflammerade hårsäckar. Detta kan orsaka mycket obehag och smärta.

 

Läs nu om varför sockring inte orsakar inåtväxande hårstrån!

Blir huden känslig efter brasiliansk vaxning?

Då vax är oljebaserad så fäster den även i levande hudceller. Detta gör att huden blir känslig efter den brasilianska vaxningen.

Under de närmaste 24 timmarna efter vaxningen så bör du vara mycket försiktig med din hud.

Bär underkläder i bomull och duscha i svalt vatten. Du bör undvika att bada. Speciellt i pool där vattnet ofta är renat med klor.

Du bör undvika all form av solning. Både direkt solljus och solarium.

Du bör inte träna och du bör undvika tighta kläder.

Du bär inte använda några parfymerade krämer eller några andra hudprodukter.


Detta är viktigt för att skydda huden mot bakterier och en eventuell infektion!


Läs nu om brasiliansk sockring och varför det inte skadar huden.

Kan jag göra brasiliansk vaxning när jag är gravid?

Det går bra att göra brasiliansk vaxning även under graviditet.
Det samma gäller vid sockring.

Kan jag göra brasiliansk vaxning när jag har min mens?

Det går bra att göra brasiliansk vaxning även om man har sin mens. Du kan dock vara mer känslig för smärta under din menstruation.
Har du din menstruation så använd tampong.
Det samma gäller vid sockring.

Brasiliansk vaxning gravid Stockholm

Brasiliansk vaxning hemma

Vi som erfarna hudterapeuter avråder starkt från att utföra brasiliansk vaxning hemma.
Ditt intima område är mycket känsligt och har tunn hud. Dessutom är pubishåret / könshåret väldigt tjockt jämfört med håret på många andra delar av kroppen. Området kan även vara mycket svårt att komma åt själv och risken för skador och onödigt mycket smärta är stor.
Kom ihåg att vax fäster även i levande hud. Så kom bara ihåg en sak: Vaxa aldrig samma område mer än en gång per session! Då kan huden brista.

Brasiliansk vaxning vs Rakning

Det sämsta du kan göra för att bli hårfri i de intima regionerna är att raka. Intimrakning ger först och främst ett resultat som varar under väldigt kort tid då inget hårstrå tas bort, utan de kapas bara i höjd med huden. Intimvaxning ger ett resultat som varar betydligt längre än rakning då den största delen av hårstråna tas bort helt och hållet.

Både vaxning och rakning leder ofta till inåtväxande hårstrån som kan leda till inflammerade hårsäckar och obehag.

Brasiliansk rakning kan också leda till att små skärsår skapas.

Ska du välja mellan Brasiliansk vaxning och rakning så är Brasiliansk vaxning det bättre alternativet. 

Brasiliansk vaxning vs Brasiliansk sockring

Sockring är det mest skonsamma hårborttagningssättet! Den som provat sockring går aldrig tillbaka till vaxning. Det är det bästa betyget en behandlingsmetod kan få.


Sockerpastan är vattenbaserad och fäster bara i döda hudceller och hårstrån. Detta innebär att samma område kan sockras hur många gånger som helst utan att huden tar skada. Sockring ger mycket mindre obehag och smärta än vad vaxning gör.


Sockerpastan kan extrahera hår så kort som 3 mm jämfört med 5 mm som är det kortaste vid vaxning. Det innebär att du inte behöver vänta lika länge och slipper långt hår mellan det att du är hårfri.


Sockerpastan fäster endast i döda hudceller och är därför en mycket effektiv och skonsam peeling. Detta resulterar samtidigt i att risken för inåtväxande hårstrån är mycket mindre. Sockerpastan är värmd till ca 37 grader (vår kroppstemperatur) så det finns ingen risk för brännskador. 


Läs nu om sockring och alla dess fördelar!