Vad är sockring?

Effektiv och naturlig hårborttagningsmetod

Sockring / Sugaring kommer ursprungligen från det forntida Egypten, då sockring utvecklats till ett föredraget sätt att uppnå len och hårfri hud utan irritation. I denna bloggpost kan du läsa mer om sockring och vår mest populära behandling - intim hårborttagning, brasiliansk sockring - dess fördelar och varför det har blivit ett populärt och självklart val för många.

När det gäller hårborttagningsmetoder, har brasiliansk sockring blivit populärt på grund av sin naturliga metod och effektiva resultat som lämnar huden utan inåtväxta hårstrån och hårfri länge. Sockret innehåller enbart naturliga ingredienser för att ta bort oönskat hår. Till skillnad från traditionell vaxning, som använder varmt vax som kan bränna huden, är sockerpastan gjord av socker, citronjuice och vatten. Denna helt naturliga blandning värms upp till en ljummen temperatur på 37-39 grader, vilket gör den skonsam mot huden med ingen risk att bränna huden.


Hur sockring går till:

Huden preppas genom att rengöras och torr inför behandlingen. Sockerpastan appliceras och arbetar först mothårs, för att sedan extrahera hårstråna medhårs - i den naturliga växtriktningen. Att extrahera håret medhårs, gör att hårstråna extraheras från roten och bryts inte av, vilket är en viktig komponent för att få mindre hårväxt, noll irritation och bättre resultat av din hårborttagning.


Pastan är vattenlöslig och kan därför inte riskera hudavlossning som traditionell vaxning kan. Processen är mindre smärtsam och ger betydlig mindre irritation jämfört med andra vaxningsmetoder. Avslutningsvis kommer vi rengöra och återfukta huden. Vi rekommenderar att du har på dig rena bomullstrosor för att hålla områden så rent som möjligt.


Varför sockring är ett självklart val:


1. Naturlig hårborttagningsmetod. Sockret innehåller enbart naturliga ingredienser: citron, vatten och socker. Pastan är skonsam mot huden och även den känsliga kan sockra sig.


2. Hårfri längre! Sockringen tar bort håret från roten och därför tar det längre tid för håret att växa tillbaka. Sockrar du dig regelbundet kommer du se en betydligt stor skillnad på din hårväxt.


3. Smärtfritt och snällt mot huden. Det finns ingen risk för hudavlossning, hudirritation eller brännskador eftersom att sockret enbart hettas upp till 37-39 grader och är vattenlösligt. Sockret ger inga inåtväxta hårstrån, som andra hårborttagningsmetoder ofta gör.


4. Exfolierarande effekt. Sockret har en naturlig exfolierande effekt och tar bort döda hudceller, vilket kommer göra din hud mjuk och len.