Vad är Sockring?

Sockring vs Vaxning

Vad är sockring? 

Sockring, eller Body Sugaring är en mycket skonsam hårborttagningsmetod. 

Sockerpastan består endast av tre beståndsdelar: socker, citronsyra och vatten. 

Den sockerpasta som vi använder på SugarMe Esthetics är en sockerpasta som är Ekologisk, FairTrade och Vegan.


En person utbildad och examinerad i sockring kallas för Sugarista.

Vill du veta mer? Läs och lär dig mer nedan.

Vad säger kunder om sockring?

Sockringens historia

Sockring är en hårborttagningsteknik som härstammar ända tillbaka till forntida Egypten. Men sockring som vi känner det idag startade i Nordamerika. Därefter har det spridit sig till större delen av Europa och mer nyligen även Asien.


Sockring, eller Body Sugaring som det kallas på engelska, är en säker, skonsam och effektiv hårborttagningsmetod för att extrahera hår från hela kroppen, på både kvinnor och män. Metoden kan vid behov även användas på barn/ungdomar. 


Avancerad kroppssockring (body sugaring) erbjuder många unika fördelar, framförall jämfört med traditionell vaxning. Den viktigaste fördelen jämfört med de flesta alternativa behandlingssätten är även helt avgörande för en lyckad hårborttagning: Sockring extraherar håret i dess naturliga växtriktning och gör även så när håret fortfarande är i början av sin tillväxtfas. Att extrahera håret i denna riktning eliminerar risken för avbrutna hårstrån, onödigt obehag, irritation och inåtväxande hårstrån. Sockerpastan fungerar samtidigt som peeling och avlägsnar alla torra och döda hudceller.Resultatet: Slät och vacker hud, utan de obehag som ofta upplevs med andra metoder.Produkterna är utvecklade och optimerade för att ge bästa hårborttagningseffekt. 


Vårt produktsortiment inkluderar även produkter för hemanvändning mellan behandlingarna och  erbjuder de finaste och mest optimerade produkter för sanitära hårborttagningsbehandlingar.

6 anledningar till att välja sockring

Sockerpastan är 100 % naturlig.

Produkterna består av 100 % naturliga kvalitetsingredienser och de flesta är även ekologiskt certifierade.   

Det finns inga kemiska tillsatser, inga hartsvaxer och sockerpastan är härligt ätbart. Ja, du läste rätt, du kan till och med äta sockerpastan!

 

Sockerpasta fastnar inte i levande hudceller.

Detta innebär i sin tur mindre smärta. Alla våra sockerpastor är vattenlösliga och fäster inte vid levande hudceller, förklaringen är att levande hudceller är fulla av näringsämnen och fukt. Sockerpastan och sockring teknik exfolierar bara döda hudceller och vår hudvård produkter rengjorda hårstrån, sockerpastan fäster även i de minsta vellus hårstrån (persika fuzz). Resultatet blir en mycket mildare behandling vilket är mycket välkommet vid behandling av känsliga områden och känsliga hudtyper. 


En starkt bidragande orsak till varför kroppssockring är så mycket mindre smärtsamt än ex traditionell vaxning är just det faktum att sockerpastan endast fäster vid hårstråna och inte huden däremellan. 


Sockerpasta är 100 % hygienisk– aldrig något "dubbeldoppande"

  • Våra utövare återanvänder aldrig använd sockerpasta.
  • Använd sockerpasta kasseras efter varje behandling.
  • Bakterier överlever inte i höga koncentrationer av socker. 

Varje enskild faktor ovan eliminerar risken för korskontaminering mellan kunder. SugarMe Esthetics är alltid säkert. 

Vi är även stolta att kunna meddela att vår sockerpasta är 100 % biologiskt nedbrytbar. Du som kund behöver aldrig mer vara orolig för “dubbel-doppting“(double-dipping), varje gång ny sockerpasta tas från behållaren används nya, rena handskar eller spatlar. 


Inget plockande av hårstrån mellan behandlingarna

Du behöver aldrig mer raka dig eller plocka hårstrån mellan behandlingarna, du behöver heller aldrig mer låta håret växa ut före en behandling. Sockring tekniken kräver bara 3 mm (!) hårutväxt för att en behandling ska kunna genomföras med lyckat resultat. Det eliminerar behovet av att förbereda hårutväxt inför salongbesök och den frustration det kan innebära att vänta på att utväxten blir tillräckligt lång för att kunna behandlas. I och med att det behövs så kort hårutväxt för att ett lyckat resultat ska uppnås så lämpar tekniken mycket väl för oönskad ansiktsbehåring. 


Sockring är för alla

Sockring är fantastisk för alla! Båda könen, för alla åldrar, alla hudfärger och alla hårtyper! Ingen risk att bränna huden! 

Utbildade och certifierade utövare breder sakta ut den avancerade sockerpastan på huden för hand. Sockerpastan håller en behaglig ljummen temperatur. Det är där det magiska börjar för våra kunder. När sockerpastan “masseras” in i huden sippra den in i hårsäckarna och fungerar samtidigt som glidmedel vid extraheringsfasen. Det gör att håret “glider” ut mycket behagligare än vid ex. traditionell vaxning. Resultatet blir en komplett extraktion av håret, utan brutna hårstrån! 


Och hur känns det? Faktum är att många av våra kunder faktiskt somnar under behandlingen. Första gången känns alltid mest, sedan sitter hårstråna lösare och extraheringen går ännu lättare. Nu är det äntligen smidigt att ta bort oönskat hår! 


Välutbildade Sugaristas

På SugarMe Esthetics är alla som utför sockring utbildade och certifierade i Advanced Body Sugaring, så kallade Sugaristas. Detta säkerställer högsta nivån av utbildning i branschen. För att få använda Body Sugaring krävs att utövaren blivit certifierad. För att bli det måste han eller hon deltaga i en tvådagars utbildning. Klarar eleven ubildningen med godkänt resultat så examineras eleven till Sugarista.