Behandla Ärr med DermaPen 4

Ärr och ärrvävnad är resultatet av den biologiska process som kroppen utför för att reparera skadad hud genom läkning. Ärr kan kategoriseras in i tre huvudkategorier:

Mörka och ljusa ärr

Mörka och ljusa ärr är ytliga ärr som generellt sett läker och är knappt synliga efter 3-6 månader.

Upphöjda ärr

Hit kategoriseras även hypertrofiska ärr som har blivit upphöjda. Dessa ärr uppkommer vanligen i områden som böjs, så som knän, rygg, armbågar etc. och är resultatet av att ärrets ytterkanter tänjts under läkeprocessen. Keoida ärr har en tendens att växa utanför den gräns som initialt var skadat. Dessa är kan bli större, skapa smärta eller klåda.

Målade ärr

Detta är den vanligaste typen av ärr och återfinns allra oftast i exempelvis ansiktet på områden som tidigare varit plågat av acne. Denna typen av ärr orsakas av att kroppen inte lyckats skapa tillräckligt mycket ärrvävnad. Därför matchar inte denna ärrvävnad utseendet på den omgivande huden.

Dermapen är en mycket effektiv behandlingsmetod för ärrvävnad. Modellering, reducing och / eller borttagning är bland de mest framgångsrika resultaten för icke kirurgiska ingrepp. Dermapen 4  här även en funktion dedikerad för just behandling av ärrvävnad.

behandling

Individuella avvikelser förekommer ofta, men ovan problem behandlas vanligen genom:

4-5

Behandlingar

45

Minuter

6

Veckors intervall